maandag, april 10, 2006

Platte band

Gisteren moest ik heel snel mijnen blog afsluiten, want Veerle stond met platte band langs de baan. Normaal trekt ze daarmee haar plan, maar soms zijn de vijzen zo vast aangedraaid dat ze die niet loskrijgt. Normaliter belt ze dan de garagist, maar 't was zondag en Gaby was niet thuis...dus pa, ikke.
De vijzen waren inderdaad weer veel te hard aangespannen, en ik trekken en Veerle met haar voet op het andere eind van de kruissleutel drukkend, kregen we de vijzen met moeite los.
Vandaag voel ik dat natuurlijk...maar al bij al gaat het beter dan verwacht, gevolg van de nieuwe pillen ???
Ik ben gisteren inderdaad met de nieuwe pillen gestart, veel anders zijn ze niet, ze bevatten alle ingrediënten van vroeger + een middel die op de spieren werkt (ontspannend). Om het gemakkelijker te maken, schreef de dokter echter voor deze middelen allemaal te mengen en in één grote "gellule" te doen. Hij zei dat het werkelijk grooote pillen zijn, maar ik vind ze echt niet overdreven, ik heb er al grotere gehad...
Vroeger waren ze ook veel moeilijker om te slikken, want als het vroeger grote capsules waren, dan waren dat van die dingen in hostiebrood, die 1) gemakkelijk blijven plakken aan je tong, 2) zéér vlug smelten, waarbij je dan al die "lekkere" medicatie heerlijk kon proeven...bah, er is geen betere manier om te leren vlug en efficiënt pillen te slikken.
Ze mogen me dan ook heel grote dingen geven, ik weet ze steeds moeiteloos binnen te krijgen: oefening baart kunst..., allee kunst ??
Wat wel makkelijker is geworden: ik moet nu niet steeds van die bruistabletten nemen, 't zit allemaal in één.
en dat scheelt ook in de afwas voor Anny, want die bruistabletten laten steeds van die vastgekalkte restjes aan de wand van het glas zitten als je niet direkt het glas omspoelt, en dan rest nog bij het afwassen goed hard te wrijven...
Ik zie juist dat het weer begint te regenen...Gisteren zag alles er nochtans veelbelovend uit, maar het was precies als een mededeling van een paarse regering, het ziet er alleen het eerste moment goed uit, als je echter even de tijd neemt valt je frank...en als je ziet wat je nu nog met die frank kunt doen...het is duidelijk: geblutste franken verliezen hun waarde, en met al dat vallen zijn er blijkbaar grote en veel blutsen is onze euro gekomen.
Vroeger konden we dan ons verdriet verdrinken, maar dat is er nu ook niet meer bij, want ook het bier slaat op ! Zit onze Jean-Luc daar niet in de beheerraad ??? Of is die al lang het proletarisch biertje verleert ??

Gisteren in Deinze weest rommelmarkten. Het was een zeer mooie markt, meer "antiek" dan "rommel", heel mooie meubels en veel brons en veel boven mijn prijsklasse...Maar toch iets leuks gevonden. Ik zag een heel mooi en zeer eigenaardig houtsnijwerkje. Ik vroeg de dame naar de prijs, het was een oudere dame, en haar antwoord was dan ook in Franken (nog van die echte uit de "goeie" oude tijd) "Dat moet zeker 1.000 Fr gaan, meneer..." Ik bekeek het stuk, schudde het hoofd en zei "teveel"..."Aan hoeveel dacht meneer dan wel ?" "Maximum 10 euro (ik ben jonger dan de dame)" "10 euro ? waarom denk je dat ?" Dat was een beetje onverwachte vraag, dus ook een onverwacht leugentje (om bestwil) " Omdat ik de prijzen ken, ik ben ook houtsnijder..." " Weet je meneer, dat ik dat indertijd veel duurder dan dat ingekocht heb?" "dan hebben ze u liggen gehad hé, madamke" "Dat is indonesisch, en daar koop je een hele container houtsnijwerk voor 1000 euro" De cijfers die ik aanhaalde zijn niet eens zo erg overdreven, ik weet dat van een kennis die in deze landen handel drijft...
Het leuke is dat ik het beeldje aan 10 euro heb gekregen.
Koopje gedaan ? Ik meen van wel, de kwaliteit is zeer goed, en de winkelwaarde ligt veel hoger. Wat er wel verkeerd aan is, dat is dat die mensen ginder er véél te weinig voor krijgen.
Bart haalt hier soms cijfers aan van lonen in de tapijtindustrie in India...Geen wonder dat onze fabrieken allemaal naar ginder verhuizen!
Wij moeten dringend daar de lonen naar een normaal peil helpen duwen, 1) omdat die mensen OOK recht hebben op een normaal inkomen en een normale levensstandaard, en 2) opdat de fabrieken niet meer heen en weer zouden wippen van het ene lage-loon-land naar het andere.
Eigenlijk zouden lonen en koopkracht overal en voor iedereen ongeveer even hoog, evenwaardig moeten zijn. Wedden dat er dan heel wat minder moeilijkheden zouden zijn? Dat er heel wat minder migraties (zowel i- als e-) zouden zijn ?
Maar net daar, waar de vakbond het sterkst zou moeten zijn, staan ze nog in de kinderschoenen, of worden ze onderdrukt... Alhoewel, we zien hier ook nog dingen...Dokters, advocaten en diergelijke, die meisjes uit verre landen hier laten slaven voor ...hun eten.
Ja, het is bewezen, slavernij bestaat nog, zelfs hier !

erg hé !

tot morgen, bij leven en welzijn !

Geen opmerkingen: