zondag, april 16, 2006

Natte Pasen...

Vandaag zouden we voor het eerst naar een buiten-rommelmarkt gaan. Het zag er goed uit, de weerman zei dat het weinig of niet zou regenen.
Maar weermannen (en weervrouwen !) zijn duidelijk niet te betrouwen !
Ik ben wakker van omstreeks 2 uur vanmorgen, en ik heb het héél den tijd weten regenen, soms zelf horen gieten ! en het regent nu nog altijd ! de zievereirs...

Nu goed, dan iets vroeger dan anders eten, en na de noen naar een overdekte rommelmarkt dan maar.

Hopelijk zijn hun vooruitzichten voor dinsdag juist, wan dinsdag is, juist, ja, visdag. Ik heb al mijn visgerief al gereed staan, alleen nog maar mijn ultrageheime lokstof voor karpers klaarmaken.

Ik ben ondertussen bezig onderlijntjes aan het maken voor Willy, een van de vismaats. Onderlijnen, zowel gewone als speciale voor de karpervangst, dat is mijn werk. Ik heb voor de gewone onderlijntjes een toestelletje, en de karperlijnen, dat maak ik speciaal, voorzien van een "zijstukje" voor het bevestigen van een "boillie" of een noot of stuk kaas of ...wat je maar wilt, want karpers zijn "alleseters", alleen is het wel verstandig om verscheidene soorten bij te hebben, want de ene keer bijten ze beter in het ene dan in het andere... Vieze goestjes hé !

Je kunt die speciale onderlijnen voor karper ook kopen, maar ze zijn verschrikkelijk duur!

Enfin, je ziet we helpen elkaar om het vissen zo plezant mogelijk en zo goedkoop mogelijk te maken. Het moet vooral plezant zijn, en we hebben evenveel plezier in de vis die een ander van de vrienden vangt, dan aan de vis die we zelf vangen. Als het een karper is, dan springt en ander op, om het schepnet te nemen, klaar te staan, zo nodig de andere vislijnen uit het water te halen als ze in de weg liggen, enz...enz... Het klinkt gek, maar vissen is bij ons een groepsgebeuren, en juist dat maakt het zo plezant.

Luc en ik vissen met aas uit dezelfde doos, ik gebruik zijn lokspijs voor de bliek, hij mijn lokspijs en soms de lokaas voor de karper. We zitten naasteen, geven commentaar op elkaars vangsten, en verwonderen ons soms op het feit dat de ene veel vangt en de andere bijna niets, terwijl alle gebruikte aassoorten dezelfde zijn...

Enfin, de niet-vissers zullen wellicht afhaken als ik niet stop over het vissen. Tot morgen dan maar ? Met een ander onderwerp ? In goed weer ?

Geen opmerkingen: