donderdag, april 20, 2006

Moord...

Heb je ook de indruk, telkens als je naar het nieuws kijkt, naar de radio luistert, het dagblad openslaat, dat de wereld vol is met moord en doodslag ? Of het nu in een oorlogssituatie is, in terrorisme, familiedrama's, aanslagen, gebrek aan oplettendheid, dronkenschap, drugs, afrekeningen of noem maar op, je krijgt van langs om meer het idee dat een mensenleven niet meer telt...
Denken die kl..(uivers) dan niet aan al het verdriet dat ze veroorzaken ? Denken ze niet aan de moeders, vaders, broers, zussen, kinderen, vrienden, kennissen die verdriet hebben bij dit ontstellende verlies ? Denken ze er niet aan dat dit misschien de mens was die ooit, misschien bij toeval, een mens zou redden, door een daad, door een uitvinding, door een schrijven ?
Dat het geredde leven misschien het hunne, of dat van hun kinderen zou kunnen zijn ?

Of zouden ze hun eigen leven, of dat van hun beminden ook zo geringschatten??? Bij zelfmoordterroristen moet dat wel zo zijn denk ik, want daar gaat er niet over een geselecteerd iemand, of een geselecteerde groep te treffen, ze willen alleen een totale gemeenschap destabiliseren, ten kost van alles en allen.

Waanzin ! een ander woord ken ik hier niet voor !

Kent u één ding waarvoor u zelfs uw eigen leven en dat van uw beminden zoudt op offeren?? Ik niet ! Vrijheid ? Vrijheid vind je alleen in je eigen hart, overal elders zijn er regels, normen. Gebrek aan vrijheid is het niet aanvaarden, niet willen van de opgelegde normen en wetten. Denk je dat men nu in afghanistan, in irak, in iran veel gelukkiger is dan vroeger? Zou een regeringsleider de moed hebben daarop te denken ???? Bush ???en andere wellustelingen?

Ben jij gelukkig ? Aanvaard jij alle normen en wetten die jou opgelegd zijn ? En de hamvraag: ken jij alle achtergronden, oorzaken en doelen van die wetten en normen ? Ik heb u al verteld dat de geschiedenis zoals we die leren op school héél anders is in het katholieke dan in het officiële onderwijs, en ik vertelde je van massamoord in Congo, onder leiding van Leopold 2, waar noch in het ene, noch in het andere ook maar één woord over geleerd wordt...Ben jij dan vrij om je eigen menin te vormen? En voel jij je nu gerechtigd om daarvoor moorden te plegen ?

...

Heb je vandaag al eens buiten gekeken ? Ondanks alles is er zon, is er licht...

A domani ?

Geen opmerkingen: