donderdag, april 06, 2006

Heerlijk, heerlijk (Toon Hermans)

Gisteren in een stralende zon (en eventjes in een fikse koude sneeuwstorm van 10 minuutjes) heerlijk aan het water gezeten. Als de zon scheen was het er echt goed, als het plots begon te sneeuwen, was het echt koud, maar dat was gelukkig maar eventjes. Wat wel lastig was, was dat er nu en dan plotse windrukken waren, zodat je je dobber niet meer zag in de golven...Maar we hebben gevist !
En we hebben vis gevangen ! Geen karper (of toch ?) maar wel bliek, blei en baars.
Luc heeft de mooiste bliek gevangen, waaronder één van 20 cm, en dat zijn al mooie blieken, dat kan ik je verzekeren. Hij ving ook enkele mooie bleien. In totaal 11 stuks, veel minder dan we gewoon zijn, maar ja, het water was nog zeer koud, en dus jaagt de vis nog niet veel.
Ik heb er maar 9 stuks gevangen, waaronder een paar "sardientjes" en zelfs een bliekje die eerder neigde naar het formaat van een ansjovisje...maar ik ving een baars van 30 cm, een prachtvis, dik gezwollen van de eieren...Vlug terug gezet, want daar komen veel toekomstige baarsjes van. En last but not least: een echte bloedrode goudvis met kometenstaart.
Een goudvis van een 15 cm groot. Veerle opgetrommeld met een emmer, om hem thuis in de vijver te krijgen. Vorig jaar ving ik er een die meer dan tweemaal zo groot was, die zwemt bij Luc in zijn grote vijver rond tussen de kois en de andere goudvissen, waaronder nog zo'n reus die door Willy werd gevangen in dezelfde vijver... Het gekke is dat je die blinkende, knalrode vissen zelden of nooit ziet zwemmen in die grote plas in 't park. Het zijn juweeltjes, wellicht in illo tempore non suspecto uitgezet door mensen die hun goudvisbokaal moe waren.
Dus al bij al een leuke dag !
Hopelijk is het deze namiddag bij de dokter even goed!
Binnenkort gaan we eens vissen op een privé-vijver, van heel goede vrienden van Luc. Naar verluidt zitten daar blieken van meer dan 30 cm...Ik heb zo'n kanjers nog nooit gezien, laat staan gevist...Ik popel nu al. (Leuk werkwoord: popelen)

Vannacht was het fel gevroren, nu nog is het maar amper 1.5 graden, maar het is zonnig, en in de achtertuin zie ik al het rozerood van de camelia's piepen. Het wordt wellicht dit jaar geen lente, maar schakelen we in een trek door naar de zomer??? en ondertussen nog wat van die heerlijk "goedkope" (sic) brandstof verstoken...
En we worden getroost: onze koopkracht ligt 50 % onder dat van onze noorderburen.
Joepie!

a domani ?

Geen opmerkingen: