vrijdag, maart 31, 2006

Waar zijn ze in Godsnaam mee bezig ???

Minister Vandenbroucke heeft (weer eens) de hoofdvogel afgeschoten. Nu mag geen enkele leraar of schooldirecteur in de boekentas kijken van een leerling(e). Dat is schending van de privacy...
Binnenkort op de examens ziet een leraar dat een llerling nu en dan zijn mouw wat opslooft en dan druk aan 't schrijven slaat. Waarschijnlijk is hij aan t' spieken, maar hoe controleer je dat zonder een inbreuk te plegen op de privacy??? Want geef toe, onder het truitje kijken is nog véél erger dan in de boekentas.
Dat ministertje is werkelijk geniaal, hij verbrandde 50 miljoen frankskes om de soskes te redden, hij gaf geen toelating om een nieuw medicijn toe te passen, die misschien onze Koen had kunnen redden, en nu weer dat...
En pas op, hij is Spa met bollekes, Freyaatje is maar spa zonder bollekes...
(ik weet dat sinds ik ooit aan een madamke achter de toonbank vroeg om Spa bruis, waarop madame vriendelijk antwoordde dat ze geen bollekes had...Toen ik zei dat dat jammer was voor haar, was ze boos...)
Ik vind dat onze regering tegenwoordig uitblinkt van genialiteit... Veerle heeft van de belastingen geld teruggekregen van de mazout. 7 (lees zeven) eurootjes...
Ik vroeg uitleg aan de belastingen, maar het klopt, het gaat maar over het gedeelte boven de 50 eurocent...en vermits ik steeds de goedkoopste zoek, en dan nog afding voor contante betaling, was de prijs voor Veerle te laag om veel weer te krijgen. Doe dan al eens je best.

En ondertussen is die maatregel weer weg, en slaat de mazout nog steeds op, maar ja, Freya, heeft 12.5 % van de uitbetaalde gelden gerecupereerd van de oliesector. De rest ? Mogen wij zelf ophoesten...dus, die 7 euro zal ik nog zelf betalen ook ?!!??

Ik hoop dat jij ook niet terugkreeg, want ander hou ik niets meer over van mijn al zo triest inkomen...(En zeggen dat ik daarvoor zoveel pijn moet hebben)

Tot kinnenbort ? heu tot gormen !

Geen opmerkingen: