woensdag, maart 22, 2006

tanden

Gisteren handen, nu tanden, ik begin te dichten...
Ik had je al verteld dat de holte, de leegte, het ontstane niets in mijn mond, door het afbreken van mijn tand, mij ontzettend hinderde.
Gisterennamiddag was ik bij de tandarts, het is hersteld, na zware restauratiewerkzaamheden is mijn tand er weer; Hoera ! ??
Nee, 't klinkt absurd, maar nu heb ik het gevoel dat er iets teveel zit.
't Zijn dus niet alleen de romeinen die gek zijn, mijn beste Obelix, ik schaar me aan hun zijde...

Vandaag kreeg ik, als bevoorrechte klant van Google, mijn recht op pagecreator, dus ik ben van plan een website op te bouwen ook...Maar heb nog een beetje geduld, dat vergt enige voorbereidingen... En probeer maar niet om pagecreator ook te benutten, dat is niet zo maar te krijgen, je moet horen tot de selecte groep van...allee, mensen zoals ikke hé...en geef toe, die lopen er niet zo dik.

Gisteren ook eens kort op bezoek geweest bij Bart, alles is er ok, zijn been is ontzweld (dju wat een voltooid deelwoord is me dadde) en hij heeft bijna geen pijn. Vandaag moet hij naar de kliniek waar ze wellicht de "vaste" plaaster zullen aanbrengen. Ik ben op bezoek geweest om hem een paar krukken te lenen (Ooit eens op de rommelmarkt gevonden, en je ziet wel hé, ze komen al van pas !)

Ik heb ook de werf bezocht waar hij zo stoemmelings naar beneden kwam, en 't was echt stom ! Het werk was bijna gedaan, 't was de moeite niet om dan nog je poot te breken, je moet dat in 't begin van de werken doen, zodat de anderen...juist, ja...

Van hieruit gezien is het prachtig weer, maar je mag niet naar de thermometer kijken. Het wordt echt vervelend, normaliter gaan we in maart al enkele keren vissen...en nu met dat str...weer, niet te doen !

Gisteren had ik weer pijn, van op die tandartsenstoel te ligzitten (dit is een bewust neologisme !). En je hebt dan echt de indruk dat het blijijijijft duren hé. 't Is anders een sympathieke en een goeie, maar hij kent zijn talen slecht, ik moest nu en dan vertaling geven van ons onderling Westfluuts... Hij dacht dat "kluttergeld" kleuter-geld betekende...waar klutteren een klanknabootsing is en dus in 't Oostvlaams wellicht rinkelgeld zou zijn, maar oostvlaams is over het algemeen niet zo rijk aan klanknabootsende woorden (Gent en Ronse wellicht uitgezonderd ?)

Pas op, het is nu niet de bedoeling een polemiek op te zetten over de voor- en nadelen van de onderscheiden dialecten. Het is vooral belangrijk dat de dialecten blijven bestaan, maar dat wordt steeds bedenkelijker, door de grotere migratie van vlamingen van de ene streek (gemeente) naar de andere. Er komt een soort mengeltaaltje. Jammer !

Maar één ding is er verheugend ! Eindelijk groeit ook het volksbewustzijn van onze Waalse broeders, eindelijk gaan ze hun eigen taal, het waals (heeft weinig of niets met frans te maken)ook eens op papier zetten, en als vak opnemen in het onderwijs. Dat kan er alleen toe leiden dat ook zij zich bewust worden van hun eigenheid, en zo ook begrip opbrengen voor onze eigenheid. (En wellicht tot meer onderling begrip, alhoewel ik bij de mensen, die in streken aan de taalgrens gelegen woonachtig zijn, nooit onbegrip voor elkaar zag ??? Wellicht zijn het alleen de politiekers die dit creeëren ? Zo hebben ze een dubbel pakket aan postjes te verdelen hé !

Tot morgen ?

Geen opmerkingen: