zondag, maart 12, 2006

't Is den anderen die begonnen is ...

Heb je ook vol onrust de aantijgingen van bushke en blairke gehoord over de zekerheid dat Irak atoombommen aan 't fabrikeren is ??
En wat lees je vandaag ?? Kamerika en Greet Brietten zijn bezig met de ontwikkeling van een nieuw kernwapen... Jongens, niet ongerust zijn, want zij maken daarvoor geen nieuwe splijtbare stof aan, het is met de restantjes van vroeger (zoals mijne bril ?) dat ze een nieuw concept maken. En ze zullen daarvoor geen nieuwe kernproeven moeten doen, erewoord !!!

Daardoor overtreden zij dan ook niet het non-proliferatieakkoord (of hoe dat beest ook mag heten)

...en daardoor zijn wij natuurlijk allemaal weer gerust, daardoor zullen wij weer veel geruster slapen.

Jongens, zalig toch, te weten dat die twee engeltjes voor onze "veiligheid" instaan hé ??

Buiten schijnt de zon, en de eerste kuddes "Motards" rijden hier al weer voorbij. Ook die jongens vinden onze streek met zijn (her-)bergen en dalen en vele pittoreske baantjes het je van het om in rond te rijden.

Je kunt je niet voorstellen hoe aangenaam het hier toeven is als het mooi weer is... Verscheidene wandelclubs organiseren hier dan een wandeltocht, de vele wielertoeristenclubs komen hier van heinde en verre rondrijden, de modderduivels (V.T.T.-ers) passeren in alle soorten van bemodderdheid, de motaars houden hier een speciale tocht met controlepost in de Witte Hoeve op de plaatse, voor mijn deur organiseren ze een jaarlijkse motocross, en als je héééél goed oplet, dan hoor je boven je die mannen die vliegen aan een handdoek met een brommermoteurke aan.
Je zult het niet geloven, maar weet je wat je daar tussen ziet passeren ? Georganiseerde wandeltochten met begeleiding van ECHTE natuurgidsen, en een wandeling in groep van de VAB...
Wat wij dan doen ? Twee mogelijkheden, wanhopig proberen het niet te zien, of zorgen dat je zelf weg bent. Maar dat laatste is vol risico's, want dat moet je met je wagen je wagen door die geordende wanorde.

Wie zei daar ook weer dat er wat zou moeten gedaan worden aan de toeristische uitbouw van onze regio ?

Doe diene zievereir zwijgen hé, ieder jaar en bijna iedere vélokoerse is al reclame genoeg. Danke !

tot morgen ?

Geen opmerkingen: