zondag, maart 05, 2006

Sneeuw, met heelder hopen !!!

Hoewel ik gezegd had geenblog te maken vandaag, toch nog vlug iets over onze uitstap naar de vallei van de Ourthe.
Zaterdagmorgen had ik eens gecheckt naar de toestand van de wegen, en alles werd als normaal gemeld, met uitzondering van sommige secundaire wegen in Luxemburg. Geen probleem dus.
Om 10 uur vertrokken met Jef en Lut, 's middags leeker gegeten in Au Chasseur Vert, waar ik ooit nog met oma zaliger zat.
Bij het binnenrijden van Houffalize besloten om in één ruk door te rijden naar ons kleinste buurland, om wijn en co in te doen, bij "den boer" te Tratten (Troine pour les francophones)
's Avond natuurlijk groot festijn, lekker maar veel te veel eten en drinken. Halverwege was Jef "mort pour la patrie" en vertrok naar zijn bed, en een uutje later zijn wij hem gevolgd, dus geen dessert en koffie voor ons, Lut bleef tot het bittere einde, maar we weten niet hoe laat dat wel was, ze wist het zelf niet... Ja, de wijn was lekker, en de glazen groot...
Vandaag Brunch, ontbeten om 9 uur met een pistolet en spek en ei, Anny beperkte zich tot koffie.
Om 11 uur gaan middagmalen, Anny at kilo's (alléz, toch veel zunne) zoetwaterkreeftjes en heilbot. Ik genoot van enkele oesters en een vijftal soorten koude vis. Lekker, eigenlijk vondenwij dit veel beter dan de feestmaaltijd.
Tijdens het terugrijden zaten plots weer in sneeuwbuien, maar gelukkig bleef de baan daar goed.

Maart, en zoveel sneeuw !Het lag daar zeker 15 à 20 cm dik.

En nu zijn we weer thuis, en genieten van onze gemakkelijke zetel om te bekomen van de geleverde feestelijke inspanningen.

Zo'n feest is een aanslag op je lever, je cholesterol, je bloeddruk en nog enkele organen, maar 't is zo lekker hé !
Tot morgen ?

Geen opmerkingen: