zondag, maart 19, 2006

Poot

Deze namiddag, ik had juist nog eens mijn aankoop bewonderd (rommelmarkt) ging plots de bel. De manier van bellen wees op Ewoud, en ja hoor, de eindeloze beller stond voor de deur, met een smile van hier tot ginder...Maar ik hoorde Oma roepen, "Awel, wat hebt ge nu gedaan ?"

Ik ook de gang op, maar ik hoorde al de commentaar, Bart, thuis bezig met wat afbraakwerk in voorbereiding van een nieuwe dakbedekking, was gevallen...Enkel zijn enkel gebroken...aan de binnenkant. Hij zit in een voorlopige plaaster, moet woensdag ter controle weer naar de kliniek te Zottegem.

Hij had gisteren verschrikkelijk veel zeer, vandaag ging het gelukkig al veel beter. De breuk was mooi en alles was op de plaats blijven zitten... Hopelijk geneest alles vlug, want een enkel...

Hij was werkelijk beter, want hij profiteerde van het feit dat Els moest rijden, dronk twee goeie pinten en at duchtig van de olijven (maar de eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ze er allemaal aan zaten) - (daar dienen ze voor )-

Op de rommelmarkt vond ik een uitgesneden been van een grooooot beest (een olifantenbeen ?) heerlijk mooi primitief en duidelijk zééér oud. Ik was verbaasd dat het niet zo duur was, en lukte er in er nog 15 percentjes af te doen. Bart is er verslingerd op.

Het is dan ook echt zijn genre, dat echte oude, zeer primitieve en duidelijk oorspronkelijke werk.
Mooi...Ik weet zeker dat ik een goede koop heb gedaan, en weet ook dat het stuk zeker nog één generatie langer in de familie blijft...en tegen dan zal het zeker meer dan geld waard zijn.
Nu is het voor mij alleen maar echt mooi en echt echt !

Hopelijk slaapt Bart vannacht wat, want de voorbije nacht was het maar van oeie en aie...

Tot morgen ?

Geen opmerkingen: