vrijdag, maart 03, 2006

Olfossd'outh

Morgen gaan we (als de sneeuw niet de spelbreker wordt) naar Houffalise, naar het personeelsfeest. Jef komt ons halen omstreeks 10 uur, dus wellicht zal ik niet de tijd hebben om morgen en overmorgen te "bloggen"... We komen pas na de middag zondag terug thuis.
't Zal weer wel wat belastend zijn voor mijn idiote rug, maar ja, een kermis is een geseling waard, en Anny mag er toch ook eens uit hé.
En eigenlijk kijk ik er ook wel naar uit, vooral omdat het een gelegenheid is om al de collegae eens terug te zien. Maar in de meer dan elf jaar dat ik al op de ziekelijke kas teer, en na de fusie, zijn er tegenwoordig al meer dat ik niet ken, dan dat ik wel ken.
We zullen er eens heerlijk ons voeten onder tafel steken, en desnoods pakken we een pilleke meer om er toch bij te zijn. (Nood breekt wet hé)
Heb je onze minister gehoord over de ontsnapping van Erdal ? Je ziet hé, de ophokplicht telt niet voor alle kiekens, in de wetstraat lopen er nog met heelder hopen. En zelf willen ze niet gaan hé? Pertang hebben ze ooit andere dingen verteld, maar ja, dan ging het over andere (kiekens ?) hé...
Hoe meer we (bijna) dagelijks kunnen "genieten" van Villa Politica, hoe meer ik inzie dat ik indertijd de verkeerde beroepskeuze heb gemaakt.
We moesten voor den Politiek (met grote P) gekozen hebben.
Er wordt niet gepointeerd, er wordt zelfs geen aanwezigheid gecontroleerd, (ik heb zelfs de stellige indruk dat aanwezigheid zelfs niet eens gewenst is), en ze zitten er voor de ogen van gans genietend belgiekse hun gazette te lezen.
En wordt de "goegemeente" toch eens boos, en valt de regering, en krijgen ze de bon, dan worden ze nog jaaaaaaaren verder betaald, en raad eens wie er weer op de verkiesbare plaatsen gezet wordt ??? Juist, ja.
Bekwaamheid wordt niet vereist...heb weeral de indruk...juist, ja
Wat wel een voordeel is, is bekendheid, zangeressen bv...Ik heb zelfs gehoord dat ze momenteel zeer aandacht Big Brother aan het volgen zijn, de knapste, met de grootste...maakt zeker kans, en je moet toegeven, de laatste tijd zien we in Villa Politica zelfs amoureuze toenaderingen, en je kunt op een chinese goksite wedden over de kleur van de komende babytjes. Momenteel ligt de voorkeur zeer sterk naar paars.
En je zult het nog meemaken, er komt een nieuwe vorm van discriminatie... Paarse kinderen worden openlijk gepest in de scholen van het vrij onderwijs, en oranje-zwartjes mogen hun plechtige communie niet doen als hun ouders niet dagelijks de kleurige spruiten vergezellen naar de vroegmis.
Het buitenland kijkt met argwaan naar de nieuwe vormen van menselijk(?) leven.

En je moet toegeven, het is leuk dat we eens wat kleur krijgen in on absurdistan, het is hier maar een trieste mensensoort...Maar ja, dat kan niet anders, we betalen ons allemaal zwart...en dat is geen opwekkend kleur hé

Wellicht tot maandag ?

Geen opmerkingen: