donderdag, maart 02, 2006

karnemelk

Ik kom zo juist van de apotheker en van de melkerij. Boodschappen gedaan.
In de melkerij stonden wel 10 mensen voor mij, in een doodse stilte...en zeggen dat er in de melkerij alleen mensen van de omgeving komen. Ik zag nergens een bordje met "verboden te praten", maar dat was er niet van doen, iedereen zweeg.
Toen ik de deur openhield voor klant die bediend was, keek iedereen mij aan...Vermoedelijk had ik iets met die vrouw ??? Toen ik dat ook voor de volgende deed, keken ze elkaar eens veelbetekenend aan...Raar volk daar...
Héél raar, als je het mij vraagt. Bijna iedereen stond daar in de rij met een emmer in de hand, én een kabas.
Het raadsel was spoedig opgelost: "zeven liter karnemelk"...
Waarschijnlijk hebben ze allemaal Piet Huysentruyt zien kerremelkpap maken, en gaan ze dat nu in 't groot nadoen, of te wel eten ze allemaal teutjespap...méé broks in...
Ik vind het afgrijzelijk slecht, en ben gelukkig in het "bezit" van een echtgenote die dat ook niet lust. Joepie!
Dan nog eens terug naar de apotheek, ik ben vergeten ontwormingsmiddel te vragen voor de kippen...met die verdomde ophokplicht.

Welke straffen zouden ze geven als er een kip ontsnapt aan de ophokplicht ?
Naar het schijnt zal het ons heel wat kosten, naar ik begreep in holland 100 euro per kip, per dag overtreding...

Zouden ze niet beter eerst de staatsveiligheid streng bestraffen, zodat wij van de rechtvaardigheid van het systeem overtuigd zijn ? Ze hadden Erdal en co opgehokt, maar laten ontsnappen...de kiekens (wie is wat hier ???)

De zon schijnt, en deze namiddag mag ik nog eens boodschapjes doen, naar Deinze om poliermiddel. Ik heb dat nodig om ivoor en been glad te zetten en te doen blinken. Ik was al jaren op zoek naar een adres waar poliermiddelen te verkrijgen waren, en dan is het nog niet eens ver af. Hopelijk is het juist en ben ik gered.

Tot morgen !

Geen opmerkingen: