zaterdag, maart 25, 2006

eindelijk !

Voor het eerst zijn er weer normale temperaturen in dit mooie absurdistan...Vanmorgen, in de badkamer, keek ik door het vensterraam, en zag -oh wonder- prachtige schitterende kristallen hangen aan de takken van mijn notelaar. De zon sprankelde lichtflitsen in de druppels die aan de takken hingen.

De anders zo grijze weg straalde nu goud in de morgenzon, dank zij een milde regenvlaag even voordien.

De merels en mussen jubelen en wassen zich in de plasjes aan de kant van de weg.

Koolmeesjes hiphoppen tussen de takken, op zoek naar de eerste insekten.

De wereld ontwaakt ! Ik ga moeten snoeien en opkuisen om mij te verzekeren van bloemen,kleuren en geuren in de tuin. Je ziet de knoppen van de camelia's zwellen, binnen enkele dagen -als die temperatuur aanhoudt- zullen ze met hun rode, witte en roze bloemen opgloeien tussen de bibberende planten die eerst nog heel voorzichtig een licht groen blaadje zullen riskeren.

Straks zullen we de populieren weer dat lichte goudbruin-groen tintje in hun kronen krijgen, haastig, haastig om toch met de eerste lentekleuren te kunnen pronken.

Voel je het ook ? Nee, wacht maar! De heren bewindvoerders zullen u wel met de neus op de lente drukken ! Zondag mag je weer een uurtje vroeger opstaan vroeger naar het werk, wellicht weer opstaan in de duisternis, en zich nog ellendig, moe voelen.

Zijn wij niet gelukkig dat ze zo goed voor ons zorgen ? En allemaal voor ons goed ! ...al heb ik van dat goeds nog niet zoveel gezien in die te vroege morgenuurtjes...

Gelukkig is het morgen zondag, mag je je wellicht toch nog eens draaien, en "FOERT" zeggen...

Tot morgen (vroeg ????)

Geen opmerkingen: