zaterdag, april 01, 2006

djudedju 2

't Gaat slecht in de familie aan Anny's kant is er een paar weken geleden een kozijn gestorven aan kanker, nu is er nog een kozijn bij wie ze een groot stuk van de darmen hebben weggenomen en waar ook aan de lever een aantasting is vastgesteld...En gisteren kreeg ik een telefoontje van Mieke, (mijne kant) dat haren Jan binnen is voor zijn moteur, ze gaan wellicht dotteren...
Ik heb vlug eens gebeld, en Jan is weer thuis, ze konden niets zien, hij moet terug binnen voor een onderzoek met isotopen (Wat es da ???) Patrick lijkt na zijn twee operaties nu sterk genoeg om de chemo te beginnen, woensdag krijgt hij de eerste, maar dat is een baxter dat hij mee neemt naar huis, en dat duurt 3 dagen. Ook dat is blijkbaar een nieuwe werkwijze (Ik had in ieder geval nog nooit zo iets gehoord). Hopelijk loopt het voor beiden goed af, er is al miserie genoeg.

Leuke dingen nu, het is vandaag de verjaardag van ons Lieselotte, ze is nu 8. Oud hé !

We zitten vandaag en morgen met huisarrest. Ieder jaar is dat zo rond deze periode...Dan is het Ronde van Vlaanderen... Vandaag rijden er massa's wielerterroristen onze streek onveilig te maken...Het is dan echt niet te doen om ergens naar toe te gaan.

Mogen zijn het dan de supporters (?) die de streek onveilig maken. Ze rijden met hun wagen naar punt A, zetten hun wagen zo, dat ze vlug weer weg kunnen, kijken naar de koers, zodra de eersten voorbij zijn, lopen ze naar hun wagen en rijden naar punt B, dat moet rap gaan, dus negeren ze alle reglementen om er tijdig te zijn, om de eersten te bewonderen, sprinten naar de wagen, naar punt C...Ik denk dat er zijn die met het alfabeth niet genoeg hebben om onverantwoord rond te koersen met brullende motoren en één hand op de toeter, er is er geen ene bij die er aan denkt zo vlug te rijden als zijn vrouw in barensweeën in de wagen zit, maar ja, dat is wellicht ook niet zo belangrijk hé, er zijn al zoveel wereldburgers, maar maar één Tom Boonen...

Misschien denk je dat ik iets tegen de wielertoeristen heb, maar in tegendeel, als ik die mannen zie rijden op de wettelijke manier, de reglementen respecterend, dan vind ik dat echt tof, ik hou van sport, en ik hou van sportieve mensen. Ik ben nooit gelukkiger geweest dan toen ik kilometers aan één stuk kon joggen...Maar ik word woest als drie fietsers vrolijk het fietspad negeren, en naast elkaar de volle breedte van de weg innemend, vrolijk hun middenvingertje opsteken als er een wagen hen voorbij wil gaan. Dat zijn geen sportievelingen, dat zijn gefrustreerde macho's die thuis hunne bek niet mogen opendoen, en nu eens de rest van de wereld met hun frustraties willen treffen.

Ken je ze niet ? Kom vandaag vlug, vlug naar de Vlaamse Ardennen, er zitten er vandaag heelder kuddes. (Er zijn in ons apelandje blijkbaar veel peeties die thuis niets te vertellen hebben...)

Groetjes en tot morgen ?

Geen opmerkingen: