maandag, maart 13, 2006

de personal computer

Veerle kreeg van een vriendin een pc cadeau, een nog tamelijk recente (hij is jonger dan de mijne, dus wellicht ok)
maar...ook hier was er een maar ! De verloofde van die vriendin had alle programma's er afgehaald, wellicht omdat er zaken op stonden die ons niet aangingen, alleen, hij had er blijkbaar wat te veel afgehaald, en ik kreeg die pc niet aan de praat.
Dus...was het weer het moment om mijn personlijke deus ex machine te voorschijn te roepen: Erwin !
Erwin is een van mijn beste vrienden, ik leerde hem kennen als delegee in een schrijnwerkerij. Hij was mijn enige franstalige militant, en 't was een bovenste beste delegee !
De schrijnwerkerij ging later failliet, en Erwin ging werken in een meubelbedrijf, dicht bij zijn deur, maar in Wallonië gelegen. Na korte tijd was hij ook daar delegee en lid van het comité. Hij bleef lid van Ronse, ook al woonde hij in Wallonië, en bleef lid van het bestuur. Wij werden steeds betere vrienden, en toen de computer zijn intrede deed op mijn bureel, vernam ik dat Erwin via avondschool hoge diploma's had gehaald in de informatica, zowel op het gebied van software als op het gebied van hardware.
En dus werd Erwin mijn privé hersteller en raadgever op het gebied van computers, op het werk, maar ook thuis. (en hij heeft menig uurtje gesleten in het recht zetten van wat ik verprutste... Hij noemt mij dan ook nog steeds zijn" beste prutser."..)
Zo kwam hij dus gisteren om Veerles nieuwe pc in orde te zetten, en buiten een kapot en te vervangen stukje, is alles nu weer ok. Die man is brillant ! Zijn opleiding was oorspronkelijk A3 hout, en nu werkte hij reeds als informaticus in een groot textielbedrijf.
...en ook daar is hij weer delegee, of wat dacht je ?
Wij werden gisteren ook officiëel uitgenodigd op de plechtige communie van zijn dochtertje en oogappel Marjorie, wij horen immers tot de kleine kring van familie en echte vrienden...
Erwin is Waal, begrijpt nederlands en weet zich wonderwel te redden om een gesprek te voeren in 't vlaams, maar bovenal, hij en zijn echtgenote zijn ook weer van die echte goede vrienden !

Ik ben dus echt wel een gelukkig man, en een rijk man, want ik heb echte vrienden, en dat is onbetaalbaar !

Vanmorgen toen ik om 5 voor 7 uit mijn bed kroop (letterlijk te nemen) om even te gaan zitten, zag ik tot mijn grote vreugde dat het reeds licht was, en dat de zon scheen ! en weet je, pijn of niet, dat deed mij echt deugd, het deed mij nog maar eens beseffen hoe triest en donker de winterperiode is, en hoe goed het dan aanvoelt om weer de lente, de zomer, de warme kleuren van de herfst te zien nader komen.
Iemand die deze sombere winter niet heeft, weet wellicht ook het weerkeren van het licht niet zo te waarderen ?

Tot morgen ?

Geen opmerkingen: