maandag, maart 06, 2006

bril

Zaterdag, terwijl ik daar zo rustig in het mooi-witbesneeuwde Houffalise zat, nam ik mijn bril af...krak...ik had het oor imijn hand, de bril lag op de tafel.
Heb jij al twee dagen lang geprobeerd om met een eenbenige bril op je neus rond te lopen ?
Dat mopje van die baby zonder oren lijkt mij plots gefundeerd. (Voor wie het niet kent, een moeder gaat met haar peuter van 5 op bezoek naar de kraamkliniek, haar vriendin is bevallen van een baby, die echter geen oortjes heeft. Onderweg instrueert de moeder de kleine dat hij niets mag zeggen over dat gebrek aan oren. De kleine knikt zelfbewust. Tijdens het bezoek zit hij het babytje te bekijken, en vraagt plots aan de jonge moeder "Madame ziet het babytje goed ?" De dames kijken elkaar verwonderd aan "Ja, het babytje ziet goed" " Gelukkig hé, want het kan geen brilleke dragen hé")
Die kleine weet niet hoe juist het is, het is al verdomd moeilijk met een bril met één oor. Hoe zou dat geweest zijn met de pince-nez van vroeger ??
Enfin, ik moet nog een dag door...de optieker vindt het wenselijk zijn wekelijkse rustdag op maandag te leggen. En al die mensen die in het weekend geconfronteerd werden met diverse pannes aan hun kijktoestellen laten ze in de kou zitten. (Als je brildrager bent, probeer eens zonder bril buiten te lopen: Koud dat is aan je ogen ! Je hebt er geen gedacht van)
Enfin, we zijn lijdzaam de wereld aan het bekijken door een oude bril - die wel niet meer de juiste dioptrie heeft- maar het gaat.

Enne ... bent u ook bij de gelukkigen die de belastingsbrief hebben ontvangen ?

Dan ben je gelukkig, dan weet je nu tenminste hoeveel je moet betalen op het reeds belaste inkomen, waarmee je probeerde toe te komen om zwaarbelaste producten te kopen, om een zwaar belaste wagen voort te bewegen over slecht onderhouden wegen, die onderhouden worden door mensen die zwaar zwart betalen aan ambtenaren die goed leven...

Ik erger mij blauw aan het feit dat men nu plots ontdekt heeft dat de ambtenaren frauderen bij de bouwtoewijzingen...Ze frauderen ook bij het controleren van de uitgevoerde werken hoor !
Ik denk dat er in ieder wegenbouwbedrijf een mooi modelleke voorradig is waarin men de perfecte staaltjes giet van hoe de weg eigenlijk opgebouwd hadden moeten worden, had de koffer van de auto van de controleur niet open blijven staan terwij hij met de patroon eens meeging om onder het nutten van een lichte maaltijd te horen hoeveel de open koffer wel opbracht deze keer ...
Maar ja, iedere arbeider weet dat, maar je kunt natuurlijk niet verwachten dat de controleurs op de controleurs dat ook zouden weten. Die rijden wellicht ook met een auto. Wellicht ook met een slecht sluitende koffer ??

Tot morgen ?

Geen opmerkingen: