donderdag, maart 16, 2006

boodschappen

Vanmorgen zijn we naar Auchan te Leers gereden om onze boodschappen te doen. Niet alles is daar beterkoop, maar een boel produkten zijn dat wel plus een deel produkten zijn hier niet of moeilijk te vinden.
Vroeger was dat een gedoe met de omrekening van de Franse Franc naar de Belgische Frank, nu is het allemaal de dure euro geworden.
Tijdens het aankopen van verse vis, zag ik plots dat er éperlans waren...rap 2 kgr meegebracht, want dat is één van die dingen die hier nooit te koop zijn. Weet je niet wat het is ? De juiste naam schijnt zandspiering te zijn, maar het zijn zeer kleine visjes, kop en staart inbegrepen hooguit 7 à 8 cm maximum. Ze worden dan ook met kop en staart in de frituurolie " gefrituurd" en zo opgegeten.
Het is een verrukkulukke maaltijd ! Ooit leerden we dat eten in La Douce France, en sindsdien staat dat ook bij ons op de kaart...Alleen het is niet vaak te vinden...
Deze middag kwamen we pas om 13 uur thuis, rap een stuk baguette geboterd, een flinke hap...en daar ging mijn tand. Een heel stuk afgebroken, waar het ooit al eens hersteld was gewezen geworden (wreed voltooid verleden tijd). Dinsdag mag ik "opterten" naar de tandarts. Zou het garantie zijn ? of misschien een reservestuk - zoals met mijn bril ?
Eén ding weet ik nu al, genoeg geld meenemen, tandartsen zijn helemaal niet gratis te noemen...te contrarie, mocht de cement in de woningbouw even duur zijn als de tand-cement, dan zou een huis nog veel onbetaalbaarderderder zijn dan het nu al is, en als ik denk aan mijn tand, zouden de stenen er nog veel rapper uitvallen dan nu het geval is.
Wellicht gebruiken ze dergelijke cement alleen voor dakconstructies in sneeuwrijke gebieden, die daken komen ook vlug los...
In Nederland zijn ze vandaag gestart met de inenting van de kippen tegen de vogelgriep, wellicht zal dit dus hier ook nog komen, joepie!! dan mogen de kippen wellicht weer buiten ! Zo evident is dat echter niet hoor, er bestaan ook vaccins tegen de vogelpest, varkenspest en al die dingen meer, maar Europa verbied deze inentingen om God weet welke reden ... Zelfs vlees uit landen waar de inentingen toch toegelaten zijn, mogen hier niet ingevoerd worden.
Zouden die fanatici die hun kinderen niet laten inenten misschien toch gelijk hebben, en is er (veel) meer aan de hand dan ze ons wijsmaken ?
Dat kan best zijn hé, als je bedenkt wat diverse regeringen al in de doofpot stopten om ons sti (en dom) te houden... Denk maar eens terug aan Tjernobyl, waar wijlen Pien ons niet mocht verwittigen van mogelijke radioactieve neerslag ????

Wie zei er ook weer dat we in een echte democratie leefden ?

Allee, als ik nog mag vertel ik morgen wel weer iets ...

Geen opmerkingen: