zondag, februari 19, 2006

Zon (?)dag...

Eindelijk weer eens redelijk goed geslapen, dat doet deugd.

Buiten is het weer grijs, maar het ziet er toch niet nat uit. Deze namiddag weer eens een rommelmarktje doen...Misschien vind ik wel een echte schat, aan een betaalbare prijs...Of weet ik dat ik volgende week verder moet (mag) zoeken.

Weet je, op de duur ken ja bijna al die verkopers, en kennen zij jou. Er groeit een beetje vriendschap, een beet gezelligheid, ze spreken je aan, en je babbelt wat over koetjes en kalfjes, over boeken, over houtsnijwerk enz, enz...

Soms roepen ze je aan hun stand, hebben ze iets die jou wel zal interesseren, en soms is dat ook zo, en dan marchandeer je over de prijs, en dan koop je aan een prijs die eigenlijk alle partijen gelukkig maakt, jij omdat je zoveel van de prijs wist af te doen, en zij omdat ze er toch nog zoveel voor hebben gekregen.

Soms zie je ook eens iets dat je dan koopt voor de kleinkinderen, of zoals gisteren toen ik dat mooie zilveren hangertje en kettingje kocht voor Anny. Iets heel leuks, heel apart. Een olifantje in zilver, bezet met "markassietjes" of iets wat er op trekt.
De olifant hangt niet aan een haakje, maar het ketentje loopt door de slurf, achter de olifant en door de staart...leuk.

Anny vindt het prachtig..."Ik zal het aandoen voor het personeelsfeest"...

en we zijn weer content...
...met
... een
... olifantje...

Leuk hé ?

Tot morgen ?

Geen opmerkingen: