donderdag, februari 23, 2006

Sneeuw

De wereld is zich stilletjes aan 't toedekken. Moest ik er zo op zijn winters grauw uitzien, ik zou mij ook vlug toedekken.
Vandaag nog geen coureurs gezien, als 't sneeuwt moeten ze blijkbaar niet oefenen op het parcours van de omloop. Op 15 maart passeert er hier weer een koers, Nokere koerse. Met andere woorden, de lente is in zicht, de coureurs komen uitgekropen.

Deze namiddag gaan we vlug boodschappen doen, want er zal niet veel tijd meer zijn. Crocusverlof, dat wil zeggen, kinderenoppassen...
Bovendien moeten we nu niet alleen de kinderen van Veerle opvangen, neen, ook de kiekens van Bart. Ik bedoel werkelijk de kippen, hé, of wat dacht je !
Met de ophokplicht moeten de kippen binnen blijven, en Bart heeft geen kot dat hij kan afsluiten, dus landen ze ook hier. Mijn hok netjes in twee, anders vechten de hanen.
Hopelijk duurt dat ophokken niet al te lang...Ik hoop nog te kunnen kweken met mijn kippen, en als ze allemaal kort zitten wordt dat wel wat moeilijk.
Gehoord op TV ? De telefoniste van de voorlichtingsdienst bleef maar over de hokopplicht spreken... Ja voorlichting van de overheid is correct hé.
Naar het schijnt zou ook dit jaar de motocross weer naar hier komen, en hebben we weer zeeën van caravans, mensen en brommers voor de deur. Verbazend hoeveel mensen er met een hond in de caravan zitten. Je ziet er alle rassen, soms heel mooie beesten, maar ook van die knorrige bijtgrage.
Enfin, ik moet dus niet buiten, of toch niet ver om de koers te zien, de motocross, de wielerterroristen, de wandelaars, de honden en gelukkig ook het mooie landschap van onze Vlaamse Ardennen.
Weet je hoe je gemakkelijk België binnen kunt komen met een honderdtal illegale vreemdelingen ? Je doet ze allemaal een koerstruitje aan, een koersbroekje, en een koersfiets. Je moet ze niets anders leren dan recht te blijven op de fiets,met zo'n groep kijkt niemand er van op als ze midden in de baan of links van de weg, of waar dan ook het verkeer hinderen. Geen enkele politie neemt er nota van, zo lang ze van de autosnelweg blijven, want dat mag niet, al de rest wel.
Je moet hier, in het paradijs van de wielerdinges, de zaterdag en de zondag hééééél voorzichtig rijden, want in iedere bocht (en er zijn hier véél bochten) kun je gekonfronteerd worden met talloze fietsers die links rijden, dus op jou rechterkant.
Blijf kalm, rustig, niets zeggen, anders kun je de "toevallige" krassen op je carrosserie niet meer tellen.
Politie ? Die kan niets doen, en durft ook niets doen. Niemand in die bende heeft ook maar één papier bij zich om zich te legitimeren... Ooit is er een een eenzame fietser doodgereden, 't heeft weken geduurd voor ze wisten wie het was of van waar hij kwam...
Ze sieren echt ons landschap op, ze komen naar hier omdat het hier zo mooi is, en zo'n geestige hellingen heeft, en ze werpen de boorden van de weg vol met lege plasticflessen, en papiertjes van krachtvoer. mooi, mooi...
Enfin, ik begin te zagen.
Tot morgen ?

Geen opmerkingen: